Jag älskar saffran och lussekatter. Jag gillar också att smaka på nya bakverk, som jag aldrig innan har smakat på. Detta är något jag verkligen vill smaka på. Se bara på de fantastiska bilderna! Receptet hittade jag hos Alicias kokbok.
Så gott! |
Sockerbullekladdkaka med saffran & vaniljkräm
En form 20 cm i diametern
Vaniljkräm
2 äggulor
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk maizena
2 msk socker
1,5 msk vaniljsocker eller 0,5 vaniljstång, delad och urskrapad
Blanda ingredienserna till vaniljkrämen i en tjockbottnad kastrull och sjud under vispning tills krämen tjocknat. Ta bort vaniljstången. Flytta hastigt över krämen i en kall bunke så att den inte blir för varm i botten och låt den svalna helt.
Sockerbullekladdkaka med saffran
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 g saffran
En nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att smälta smöret. Häll sockret och saffranet i en bunke. Mortla saffranet i sockret, detta för att frigöra med smak från saffranet. Häll därefter ner äggen, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör sist ner smöret.
Smörj en form som är cirka 20 cm i diametern. Om du använder en större form tänk på att baktiden i ugnen blir kortare! Häll smeten i formen och ugnsbaka i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Gärna i kylskåp minst 1 timme innan servering.
Garnering
Vita chokladstjärnor *
Strösocker + smält smör
* Går att göra av vit choklad genom att smälta 100 g vit choklad och bredde ut ett lager av chokladen på ett bakplåtspapper. Sedan lät jag den stelna innan jag tryckte ut stjärnor med hjälp av en pepparkaksform.
GARNERA DIN SOCKERBULLEKLADDKAKA SÅ HÄR:
Pensla kanterna med smör och strö över socker. Dekorera sedan med de vita chokladstjärnorna. Servera gärna en skopa vaniljglass eller grädde till kakan!
Jag läskas! |
Visst vill du också smaka?!
Wow ❤️ ....
SvaraRaderaEller hur?
RaderaSå himla gott! Va gärna med och tävla om ett valfritt mobilskal från Ideal Of Sweden på min blogg! http://matjlda.blogg.se/2016/december/vinn-ett-mobilskal-fran-ideal-of-sweden.html kram <3
SvaraRaderaTack för tipset!
RaderaMumsigt! Så gott! :) måste jag testa nån gång :)
SvaraRaderaJa, gör det!
RaderaMums vad gott! :)
SvaraRadera