Jag läste det här hos Hörni att man enkelt kan göra eget hundgodis. Man kavlar nötfärs mellan två bakplåtspapper. Efter det ska det in i ugnen på 50 grader under ett par timmar. Detta tror jag definitivt att Yambo skulle gilla! Synd att det tar lång tid att göra, men billigare än att köpa färdigt.
Det där skulle man testat på! :)
SvaraRaderaAaaa tack för tipset, det var ju en bra ide. Kram Anette
SvaraRaderaTack för tipset! Måste testa det.
SvaraRaderaJa, gör det!
RaderaHmmm... Funderar på att testa ^^ Kramisar Carro
SvaraRaderaPerfekt ju!! Jag testade att torka lever då jag hört att hundarna skulle älska det. Det gjorde vår vovve också, men jag hatade doften som hängde sig kvar i köket i en vecka så det har han aldrig fått igen :)
SvaraRaderaDet är supergott hälsar Elsa. :D
SvaraRaderaJag brukar även torka kycklinghjärta, kycklingmage (båda finns billigt på City Gross) älghjärta, kycklingfilé, lammkött och egentligen vilket kött som helst.
Skär eller klipp i lagom bitar, 50 grader med en slev i luckan (så det inte blir så fuktigt) i många timmar. Över natten i ugnen går bra, det kan ta en åtta-tio timmar. "Nötchipsen" går dock fortare, ca 4 timmar vid 50 grader i min ugn.
Man kan ha ugnen varmare också, men då går man miste om en hel del av näringen.
Förvara i frysen så håller det länge. Tinar så fort man tar fram det. :)
Yambo tackar så mycket för dina tips!
Radera